Pelerinaj de 2 zile la Mănăstirile din Neamț

Pelerinajul este organizat cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova

Plecări:

17 August

Programul Pelerinajului

Ziua 1

Plecare din Chisinau la ora 02:00.

Mănăstirea Neamț

Dimineața vom ajunge la Mănăstirea Neamț, unde vom participa la Sf. Liturghie, după care vom servi prânzul. Aici ne vom închina la moaștele Sf. Paisie Velicikovski, Sf. necunoscut de la Neamț, capul Sf. Simeon din Muntele Minunat și la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul de la Neamț.

Mănăstirea Neamț

Schitului Vovidenia

După mănăstirea Neamț urmează vizitarea Schitului Vovidenia și a Muzeului închinat scriitorului Mihail Sadoveanu.

Schitului Vovidenia

Mănăstirea Schitul Pocrov

La circa 4 km sud-vest de Mănăstirea Neamț sub poala muntelui „Chiriacu” se află așezarea monahală cunoscută sub numele de Pocrov. Această așezare este situată într-o poiană cu păduri seculare, iar cu cât te apropii mai mult de schit se profilează clopotnița și biserica cu trei turnuri, cu hramul „Acoperamantul Maicii Domnului”.

Mănăstirea Secu

După aceasta ne vom deplasa la Mănăstirea Secu, unde ne vom închina la sfințeniile mănăstirii.

Mănăstirea Secu

Mănăstirea Sihăstria

După ce vom vizita Mănăstirea Secu ne vom deplasa la Mănăstirea Sihăstria: participarea la slujba de seară, cazare și masă.

Mănăstirea Sihăstria

ZIUA 2

Mănăstirea Sihăstria

Participarea la Sf. Liturghie și prânzul după încheierea slujbei.

Mănăstirii Agapia

Urmează vizitarea Mănăstirii Agapia, mănăstire pictată de marele pictor Nicolae Grigorescu, și închinarea la racla cu moaște de la mai mulți sfinți și la Icoana Maicii Domnului.

Mănăstirii Agapia

Mănăstirea Văratec

După mănăstirea Agapia vom vizita Mănăstirea Văratec, cu închinarea la moaștele sfinților Iosif și Gheorghe Pelerinul, precum și la Icoana făcătoare de minuni a Sfintei Ana.

Mănăstirea Văratec

Mănăstirea Cămârzani

Mănăstirea Cămârzani este o mănăstire de maici amplasată în satul Cămârzani (din comuna Vadu Moldovei), la o distanță de circa 7 kilometri de orașul Fălticeni. Aici a fost construită o biserică în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de către boierul Morțun, pe proprietatea sa. Devenită schit după cel de-al doilea război mondial și apoi redusă la rangul de biserică parohială, a fost redeschisă în anul 1992 ca mănăstire de maici.

Pornire spre Chișinău

ZIUA 3

Sosire în Chișinău aproximativ orele 01:00-05:00

Locații de top

Descrierea Locațiilor

Mănăstirea Neamț

La 12 Km, nord-vest de renumita Cetate a Neamțului, într-o poiană larg deschisă pe valea rîușorului Nemțișor, înconjurată aproape din toate părțile de culmi împădurite, este așezată Mănăstirea Neamț, „Ierusalimul ortodoxiei române”. Este cel mai mare și mai vechi așezământ monahal din Moldova, fiind declarat monument istoric. Mănăstirea este atestată documentar din 1407, însă rădăcinile în timp ale activității monahale se întind până în veacul al XII-lea.

Mănăstirea Sihăstria

Mănăstirea Sihăstria a fost întemeiata în anul 1655 de episcopul Ghedeon de Huși, pe locul numit poiana lui Atanasie. Cimitirul mănăstirii a devenit loc de pelerinaj, deoarece aici se află mormintele Părintelui Cleopa și al Părintelui Paisie Olaru, unii dintre marii duhovnici ai Moldovei. În această mănăstire vom avea posibilitatea de a ne închina la moaștele a 30 de sfinți și la o părticică din lemnul Sf. Cruci.

Alte Pelerinaje

3 Aprilie