Promovăm istoria bisericii ortodoxe

Echipa din spatele pelerinajelor

Despre Program

Mitropolia Moldovei a elaborat un program de peste 100 de pelerinaje, care încearcă să cuprindă toate locurile pline de liniște și spiritualitate de pe teritoriul țării noastre, cât și din afara ei. Programele pelerinajelor vin cu o abordare nouă în materie de organizare, acces la mănăstiri și structurile aferente acestora, și ne oferă posibilitatea de a beneficia din plin de sfințenia locurilor și puterea vindecătoare și sfințitoare a odoarelor mănăstirilor, precum Sfintele Moaște, Icoanele Făcătoare de minuni, dar și alte sfințenii. 

În cadrul acestor călătorii sfinte, pelerinii se vor bucura de următoarele posibilități:
-participarea la Sfintele Slujbe (cel puțin una în cadrul fiecărui pelerinaj);
- închinarea la odoarele bisericești;- întâlnirea cu personalități duhovnicești și contactul cu modele de trăire monahală;
- vizitarea muzeelor bisericești, care posedă bunuri ecleziastice unice;
- cunoașterea mai îndeaproape a vieții monahale și a experiențelor duhovnicești, precum și anumite momente importante din programul zilnic din viața unei mănăstiri (ascultări, munca fizică, ateliere mănăstirești, produse mănăstirești, ș. a.);
- gustarea din bucatele preparate în mănăstire, ș. a. 

De asemenea, aceste pelerinaje vor servi pentru numeroși credincioși drept prilej de mărturisire a credinţei și a dragostei față de cele sfinte, o modalitate de a cugeta mai profund la Dumnezeu și la lucrarea Lui, de a cerceta și afla ce așteaptă Dumnezeu de la om, urmând exemplul sfinților – modele veșnice de urmat pentru oamenii care doresc să trăiască o viață creștină autentică.

Totodată, aceste experiențe și exerciții duhovnicești vor contribui la întărirea legăturii pelerinului cu Dumnezeu, care va aduce multă bucurie în inimă și multe alte roade, precum: dorința de sfințenie, de schimbare și de înnoire a vieţii. 

Întrucât pelerinajele vor fi însoţite, la dorința participanților, de rugăciuni, de privegheri, de spovedanie, de împărtăşirea euharistică, de convorbiri duhovniceşti cu duhovnici, dar și cu alţi pelerini – acestea vor deveni un izvor de bucurie, pace, hrană și odihnă sufletească.

Mitropolia Moldovei

Biserica Ortodoxă din Moldova (BOM) este o biserică ortodoxă autonomă, aflată sub jurisdicția Patriarhiei Moscovei. Din anul 1989 întâistătător al acestei biserici este mitropolitul Vladimir Cantarean, care poartă titlul de Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

Panda Tur

Panda Tur deține o experiență bogată în domeniul turismului, deservind peste 100 000 de turiști cu servicii de cea mai înaltă calitate. Profesionalismul ne reprezintă în tot ceea ce facem, de asta vă asigurăm experiențe frumoase și emoții unice în excursiile organizate cu drag, special pentru dumneavoastră.

Vezi ce e inclus

Servicii Oferite

Transport

Toate pelerinajele includ transport cu autobuzul pe durata întregului traseu.

Ghizi teologi

Pentru a oferi o experiență unică, pelerinajele sunt conduse de un ghid teolog.

Cazare

Pelerinajele ce durează mai mult de o zi, includ cazare la una dintre mănăstirile incluse în program.

Prânz

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove asigură pelerinii cu un prânz la mănăstire.

Asigurare Medicală

Pelerinajele spre destinații din afara Republicii Moldova includ asigurare medicală pentru pelerini.