Pelerinajul este organizat cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova
23 Martie, 13 Aprilie, 11 Mai, 22 Iunie, 31 August, 28 Septembrie, 26 Octombrie
Detaliile Turului:
Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Pe teritoriul complexului se află două muzee, o mănăstire în stâncă deschisă pentru vizitatori, dar și câteva hoteluri particulare, care se află în satele Butuceni și Trebujeni.
Locul Pornirii & Întoarcerii:
Strada Circului 33 (Circul din Chișinău)
Ora Pornirii:
08:00
Prețul Include:
Prețul nu include:
Servicii Adiționale:
Descriere:
Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei al Republicii Moldova. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi care are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.
Peisajul Orheiul Vechi reprezintă o operă de excepţie de adaptare şi transformare umană a cadrului natural, care a făcut posibilă crearea în acest loc, în diverse perioade, a unor centre regionale de putere politică, militară, economică și culturală.
Știați că?
Program:
Sfaturi pentru turiști:
Mănăstirea “Nașterea Maicii Domnului” este una din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii moldovenești. În unele surse o găsim și numită "perla Basarabiei". Conform unor legende, Mănăstirea Curchi, a fost întemeiată de către Ștefan cel Mare, iar ca ansamblu arhitectural s-a format mai târziu, în secolele XVIII-XIX.
Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” este o mănăstire de călugăriţe. În anul 1828 se construiește biserica de vară „Adormirea Maicii Domnului”, iar în anul 1857, a doua biserică din piatră, cu hramul Sfânta Treime.