Pelerinajul este organizat cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova
23 Iunie, 25 August, 27 Octombrie
Mănăstirea Curchi se află in centrul Moldovei. Fondată la originile râului Cogâlnic, mănăstirea are hramul ''Naşterea Maicii Domnului'' și reprezintaă unul din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii moldoveneşti din Basarabia.
Mănăstirea Tabăra cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” este o mănastire de călugărițe din partea centrală a Republicii Moldova. În mănăstire sunt păstrate două vechi icoane a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus, datând din 1821.
Schitul Butuceni este cel mai pitoresc complex monastic al Basarabiei se află pe malurile stâncoase ale râului Răut. Iniţial au existat şase ansambluri de peşteri, din care astăzi se mai disting două locuri de vieţuire monahală, datând din jurul veacului al X-lea: mănăstirea lui Bosie şi mănăstirea Butuceni. Sunt multe asemănari cu mănăstirea Ţipova sau cu mănăstirile rupestre de la Basarabi, din Dobrogea.
Mănăstirea “Nașterea Maicii Domnului” este una din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii moldovenești. În unele surse o găsim și numită "perla Basarabiei". Conform unor legende, Mănăstirea Curchi, a fost întemeiată de către Ștefan cel Mare, iar ca ansamblu arhitectural s-a format mai târziu, în secolele XVIII-XIX.
Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” este o mănăstire de călugăriţe. În anul 1828 se construiește biserica de vară „Adormirea Maicii Domnului”, iar în anul 1857, a doua biserică din piatră, cu hramul Sfânta Treime.